Ako funguje bezplatné Wi-Fi pripojenie?

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Wifi 640404_960_720.jpg
Foto: ilustračné, pixabay.com

Skutočne je „bezplatné“ verejné pripojenie bezplatné v pravom zmysle slova? Čo všetko musíme za neho zaplatiť? Možnosť analyzovať či zhromažďovať naše osobné údaje, prihlasovacie heslá, súkromné e-maily, či konverzácie. Je toho viac než dosť…

Trend, ktorý ponúkajú firmy – zdanlivo bezplatné produkty a služby súvisiace s Internetom, ako napríklad sociálny prístup k sieti na Facebooku, vyhľadávanie, e-mailovú komunikáciu od spoločnosti Google, alebo celkovo bezplatné  Wi-Fi pripojenie na internet, bežne poskytované v kaviarňach, nákupných centrách a letiskách. Tieto „bezplatné“ služby sú však bezplatné iba zdanlivo. Používaš pripojenie zadarmo s tým, že spoločnosti ponúkneš možnosť zhromažďovať, ukladať a analyzovať cenné, osobné a lokálne údaje.

Censorship 610101_960_720.jpg
https://pixabay.com/sk pixabay.com

Prieskumy ukazujú, že ľudia si vážia svoje súkromie. V nedávnom prieskume spoločnosti Pew až 93% opýtaných dospelých uviedlo, že presne vedia, komu poskytujú svoje dôverné informácie. V reálnom živote si mnoho ľudí nečíta podmienky používania, alebo zásady ochrany osobných údajov. Niektoré dokumenty sú schopní pochopiť iba čiastočne, formulácie, ktoré nerozumejú, jednoducho preskočia.

Office 336368_960_720.jpg
https://pixabay.com/sk pixabay.com
Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať