Najlepšia husacina: 3 tipy, ako si vybrať reštauráciu, kde majú najchutnejšiu pečenú hus

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Husacina stlocek prestri sa titulka.jpg
Foto: husacina-stolcekprestrisa.sk

Ako zistiť, kde v Slovenskom Grobe pripravujú najlahodnejšiu  husacinu? Ak neviete, na čo sa zamerať pri výbere najlepšej husacej reštaurácie, poradíme vám niekoľko detailov, ktoré si treba všimnúť.

Asi každý z nás vie, že kolískou tradičnej gurmánskej špeciality, za akú sa považuje  husacina,  je Slovenský Grob. Práve tu nájdete najviac reštaurácií ponúkajúcich pôžitok z husacích jedál.  Kde však zažijete najlepšie husacie hody?  Poradíme vám detaily, ktoré si treba všimnúť.

Najlepšia husacina rovná sa krásne prostredie reštaurácie

Preto,  aby ste si vychutnali pôžitok z husaciny, či celkovo z každého jedla, je určite dôležité prostredie. To býva zväčša to prvé, čo si aj každý z nás všimne. Majitelia reštaurácie, ktorí si dajú záležať na každom detaily a starostlivo premyslia vzhľad svojho podniku, zväčša vedia , ako pripraviť pre svojich hostí skvelé jedlo.

Husacina stlocek prestri sa 2.jpg
Foto: husacina-stolcekprestrisa.sk

Čas prípravy a možnosť objednať si pečenú hus na presný čas

Husacina je špecifická v tom, že sa dlho pripravuje. Dĺžka pečenia závisí od jej veľkosti. Napríklad hus, ktorá váži 4 kilá, sa pečie 4 hodiny. Preto reštaurácie, ktorým záleží na kvalite podávanej husaciny, uprednostňujú možnosť objednať si husacie hody na presne stanovený čas. Husacina je potom po príchode hostí čerstvá a lahodná. Presne taká, aká má byť. „Vynikajúca chrumkavá kožka a červená farba na pečenej husi sa docieli najmä správnym pečením a nie lacným trikom, akým je napríklad potieranie husacieho mäsa mliekom,“ hovorí majiteľka reštaurácie Husacina Stolček prestri sa, Jana Gažová. „Naša  reštaurácia pripravuje vždy všetky pokrmy len na čerstvo, iba vtedy chutí jedlo najlepšie. Nikdy nepripravujeme husacinu do zásoby. Ak sa totiž jedlo musí opätovne zohrievať , stráca na kvalite a nechutí už tak dobre,“ dodáva.

Husacina stlocek prestri sa 1.jpg
Foto: husacina-stolcekprestrisa.sk

Na kvalitu husaciny určite vplýva aj fakt, odkiaľ hus pochádza. Ak máte mäso, ktoré je z rýchlovýkrmu, nemôžete čakať zázraky. Každá dobrá kuchyňa si preto dá záležať na výbere surovín a disponuje vlastnými dodávateľmi. („My máme vlastnú slovenskú farmu, kde chované husi majú voľný výbeh a dobre  sa o ne starajú. Ich mäsko je aj preto omnoho lahodnejšie,“ hovorí majiteľka rodinnej reštaurácie Husacina Stolček prestri sa.

Príjemný a profesionálny personál

Okrem pekného prostredia a skvelého jedla je samozrejme dôležitá aj obsluha. Ak totiž máte pred sebou síce dobré  jedlo podávané s neochotou,  vie to navždy pokaziť celkový dojem a nenapraví to ani príjemné prostredie.

Husacina stlocek prestri sa _3.jpg
Foto: husacina-stolcekprestrisa.sk

Skvelé jedlo, krásne priestory a milý i ústretový personál nielen pre vašu oslavu či teambuilding určite nájdete v reštaurácii Husacina Stolček prestri sa v Slovenskom Grobe.

Informačný servis

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať