Bojovať proti plytvaniu jedlom sa dá aj vďaka aplikácii

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Horizon33_2016 8 22_18 35 40.jpg

Jedlo, ktoré sa v reštauráciách neminie, vo väčšine prípadov končí v smetnom koši. Ročne sa takýmto spôsobom vyhodí množstvo ton jedla, ktoré by mohlo skončiť úplne inak. Našťastie tomuto obrovskému plytvaniu už zdá sa odzvonilo – a to vďaka aplikácií Too Good To Go.

Dvaja londýnčania Chris Wil­son a Jamie Crum­mie sa rozhodli bojovať proti plytvaniu jedla. Aplikácia, ktorú vymysleli umožňuje objednať si jedlo či už pre seba alebo pre ľudí v núdzi a tým zabezpečia, aby sa nevyhodilo.

Horizon33_2016 8 22_17 3 55.png

Jedným z hlavných dôvodov, prečo vznikajú stále nové aplikácie sú samozrejme zisky, no pri tejto aplikácií ide aj o niečo iné – o ekologické hľadisko. Zo štatistík vyplýva, že viac ako 600 tisíc ton jedla vyhodia iba britské reštaurácie. Vieš si vôbec predstaviť, koľko ton potravín sa zbytočne vyhodí na celom svete za jeden jediný deň?

Appka je dostupná zatiaľ iba v niekoľkých krajinách – Veľká Británia, Dánsko, Nórsko, Nemecko, Francúzsko a Švajčiarsko. Má však potenciál na to dostať sa do celého sveta a pomôcť tak mnoho ľuďom.

Horizon33_2016 8 22_18 3 23.png

Ako aplikácia Too Good To Go funguje v praxi?

https://www.youtube.com/watch?v=xS_3YuWTrOk

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať