Čierne senzory na prednej strane obrazovky budú onedlho minulosťou

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Horizon33_2016 1 20_14 23 37.jpg
IMAGE: LUKE LEONARD/MASHABLE

Ak sa lepšie zadívaš na obrazovku svojho mobilného telefónu, vpravo hore rozhodne objavíš dve čierne bodky, ktoré slúžia na produkciu selfie. Tieto malé, no predsa veľmi otravne viditeľné bodky boli však nevyhnutnou súčasťou návrhov smartphonov. No vyzerá to tak, že svitá na lepšie časy. Týchto otravných bodiek by sme sa mali v najbližšej dobe zbaviť.

Tieto body sú v podstate senzory priblíženia telefónu. To, že telefóny potrebujú senzory blízkosti si možno nevedel, no kde je napísané, že musia byť tmavé a škaredé? Bohužiaľ, v prípade optických snímačov je odpoveď áno. V prípade ultrazvukových senzorov je odpoveď nie. V skutočnosti, ak zariadenie používa ultrazvuk, technológia môže byť zabudovaná priamo do audio komponentov reproduktora, čo znamená, že by neboli potrebné žiadne ďalšie senzory.

Phone 690134_960_720.jpg
https://pixabay.com/sk pixabay.com

To je presne to, čo tvrdí firma Elliptic Labs. Údajne vyvinuli spôsob, ako zmeniť vstavaný mikrofón a sluchádlo do ultrazvukového senzoru priblíženia. To by znamenalo, že sa čiernych bodiek na predných stranách našich inteligentných telefónov nadobro zbavíme.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia